Boendemiljö

Boendemiljö

LogoL

Stiftelsen Gotlands sjukhem är ett särskilt boende för personer som till följd av till exempel ålderdom har ett varaktigt behov av omfattande service- och omvårdnadsinsatser för sin dagliga livsföring, såsom praktiska göromål och personlig omvårdnad, hälso- och sjukvård samt stimulans som bidrar till att upprätthålla kroppsliga funktioner och sociala relationer.

Lägenheterna har taklift, höj- och sänkbar säng, sängbord samt tillgång till wifi, där du har möjlighet till inloggning för egen dator, välfärdsteknologi, och tv. Verksamheten har betalfria tv-kanaler i utbudet. Tavellist finns för att fästa tavlor. Det finns möjlighet att ta med egna möbler till lägenheten.

Ett inbyggt trygghetslarm är installerat i huset.

Köksutrustningen i 17 av våra lägenheter är höj- och sänkbara. För olika behov finns inbyggd taklift i hygienutrymmen. Kyl, låsbart värdeskåp och medicinskåp finns i alla våra lägenheter. Varje våningsplan har ett balkongrum där man kan spela spel eller ha möten med sina vänner. Här kan man sitta och se på havet och se båtar anlöpa i hamninloppet. På entréplanet har sjukhemmet sin klubb med en pergola strax utanför, där man kan njuta och sitta ned en stund.

Posthantering till lägenhetsdörren samt utgående post finns vid entrén. Parkering för mobil rullstol finns inomhus.

Sjukhemmet har en parkliknande trädgård som är en träningsträdgård där det året runt finns möjlighet till utevistelse. På terrassen finns det möjlighet till att sitta tillsammans eller för sig själv. Det bedrivs även trädgårdsodling där det odlas tomater, gurka, potatis, chili och kryddor.

Året runt kan man sitta i lugn och ro på någon av våra balkonger. Där kan man njuta i sol eller skugga, lä eller blåst, det väljer man själv efter väder.

boendes-lagenhet-4e-gotlands-sjukhem-2019-gn-6X7A0591
boendes-lagenhet-2c-multiexp-gotlands-sjukhem-2019-gn-07
boendes-lagenhet-4e-gotlands-sjukhem-2019-gn-6X7A0594
boendes-lagenhet-4e-gotlands-sjukhem-2019-gn-03
boendes-lagenhet-4e-gotlands-sjukhem-2019-gn-6X7A0605
boendes-lagenhet-4e-gotlands-sjukhem-2019-gn-6X7A0607
Skrolla till toppen